Klaas Gubbels

Klaas Gubbels - Je t'aime - 2008 Klaas Gubbels - Op hoge Hakken - 2008 Klaas Gubbels - Napels - 2004 Klaas Gubbels - Napels - 2004 Klaas Gubbels - Née de la terre  - 2002 Klaas Gubbels - Stilleven - 2009 Klaas Gubbels - Zonder titel (Hofnar) - 2009 Klaas Gubbels - Zonder titel (Pinokkio) - 2009

 

Klaas Gubbels
1934, Rotterdam

Een Kenmerk van Klaas Gubbels is zijn afkeer van esthetiek. Hij mijdt alles wat ‘mooi’ is. Schoonheid is voor hem onecht en houdt af van de waarheid. Daar staat echter tegenover dat hij met zijn hoekige vormen en weerbarstige kleuren een geheel individueel waardesysteem heeft opgebouwd dat zijn eigen esthetica kent. Het van hem is zeer verschillend van uitstraling en is onderhevig aan stemming. Hij gebruikt het onderwerp als middel; het gaat niet meer om een tafel, koffiepot, maar om poëzie, humor, agressie of saaiheid.

Een tafel, koffiekan, stoel of pijp zijn de hoofdmotieven van de sculpturen, schilderijen en grafische bladen van Klaas Gubbels. Binnen de grenzen van de gekozen thema’s weet hij zich voortdurend te vernieuwen. Werk van Klaas Gubbels is opgenomen in de collectie van o.a. Gemeentemuseum Arnhem, Stedelijk museum Schiedam, Museum Van Bommel van Dam, Stedelijk Museum Amsterdam etc.

Terug naar kunstenaars